Βιβλιογραφία

Αποτελεσματικές Διδακτικές Στρατηγικές για μια Επιτυχημένη Ένταξη
Ένας οδηγός για εκπαιδευτικούς, ειδικούς και γονείς. Για παιδιά με σύνδρομο Down και όχι μόνο...

Αποκαλύπτει τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν –σώζωντας έτσι ζωές- και τα «εργαλεία» για να μετρούν (και τελικά να βελτιώνουν) την κίνηση,τον λόγο,την χειρονακτική ικανότητα,την όραση,την ακοή και την απτική ανάπτυξη,συμπεριλαμβανομένων και των μοναδικών μεθόδων του «patternings” (αισθητήρια ερεθίσματα του εγκεφάλου-σχηματισμός χιαστής κίνησης των άκρων που παρομοιάζει το αρχικό σύρσιμο του παιδιού), των μασκών αναπνοής και των κινήτρων. Επι πλέον επεξηγεί το κατ’ οίκον πρόγραμμα των Ινστιτούτων, του οποίου τα ζωτικά συστατικά είναι οι γονείς και η αγάπη.

Κι’ όλα αυτά για να καταφέρει μια μέρα το παιδί με εγκεφαλική βλάβη να ζήσει με τους συνανθρώπους του (τους συνομηλίκους) και όχι στο ΄Ιδρυμα.

Υ.Γ Ο Ντόμαν πιστεύει- κι έχει τρανταχτές αποδείξεις- ότι εάν βομβαρδίσεις τον εγκέφαλο που έχει υποστεί κάποια βλάβη, με αισθητήρια ερεθίσματα( όραση,ακοή,αφή) και του δώσεις τα σωστά μυνήματα, αυτός με τη σειρά του θα δώσει τις σωστές εντολές στις οδούς της κίνησης, του λόγου και της χειρονακτικής ικανότητας για να λειτουργήσουν σωστά (ενεργοποιώντας το τεράστιο απόθεμα αδρανών κυττάρων που υπάρχουν στον εγκέφαλο).

Το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε από εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής – Τμήματος Ένταξης, με σκοπό να βοηθηθούν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι ειδικοί που σχετίζονται με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ιδιαίτερα με Σύνδρομο Down.

Η προσπάθεια αυτή ήταν αναγκαία έπειτα από την ψήφιση του Νόμου 2817/2000 για την Ειδική Αγωγή, σύμφωνα με τον οποίο, παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συνεκπαιδεύονται στη συνήθη-κανονική τάξη.

Ο οδηγός αυτός είναι χρήσιμος διότι :

Ενημερώνει
Καθοδηγεί
Συμβουλεύει και
Προτείνει λύσεις σε ζητήματα και προβληματισμούς που αφορούν
Στη μάθηση (ανάγνωση, γραφή, μαθηματικά)
Στο λόγο και στην ομιλία
Στην κίνηση
Στη συμπεριφορά
Στην αντιληπτική ικανότητα
Στις δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης και ανεξαρτησίας
Στα κίνητρα

Ακολουθώντας τις διδακτικές στρατηγικές του παρόντος οδηγού επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερα η ουσιαστική Ένταξη και όχι η απλή συνύπαρξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με τους συνομηλίκους τους.

Στου Πόνου τη Γυάλινη Πίστα

Πιστεύουμε ότι θα σας φανεί πολύ ενδιαφέρον και θα σας αγγίξει το βιβλίο της Ντέμης Παπαϊωάννου- Σταυροπούλου

Η ψυχολογία του ασυνείδητου

CARL G. JUNG
Το προλογίζει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Χαρτοφυλακίδης και
Εχει εκδοθεί από τις Εκδόσεις Ακρίτα.

Ηλιαχτίδα

Διαδόχου Παύλου 17, 15452 Ψυχικό Αθήνα
Τηλ.210 6713949
Fax.210 6743033
e-mail: info@iliaktida.gr

Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας αν επιθυμείτε να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες ή τα νέα μας

Αναζήτηση

Αναζητήστε ανάμεσα στα κείμενα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας