Σκοπός μας

Μετά από 12 χρόνια, ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα είναι σε θέση να προσφέρει πλέον καλύτερα και πιο συντονισμένα τη βοήθειά του. Εμείς, οι γονείς, έχοντας γνώση και εμπειρία, μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα πράγματα και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί για τα παιδιά μας. Η συλλογική και χρόνια προσπάθεια μας έχει δείξει ότι οφείλουμε να κάνουμε τα εξής:

  • Να αρχίσουμε με την ενημέρωση της κοινωνίας για τα παιδιά με Σύνδρομο Down.
  • Το ίδιο, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό, για τις οικογένειες που έχουν μέλη με Σύνδρομο Down, προσφέροντας στήριξη, ενθάρρυνση, γνώση.
  • Επαφή με τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία με αξιολόγηση της κατάστασής τους και πρώιμη παρέμβαση.
  • Εκπαίδευση των παιδιών με Σύνδρομο Down με συνέχεια, ένταση και διάρκεια.
  • Κοινή προσπάθεια οικογένειας και παιδιού.
  • Παρακολούθηση της ζωής των παιδιών με Σύνδρομο Down από ειδικούς γιατρούς και εκπαιδευτές.
  • Στόχος η ένταξή τους στο κανονικό σχολείο με τα φυσιολογικά παιδιά.

Μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα ό,τι περιγράφουμε παραπάνω έχοντας ένα δικό μας χώρο, έναν χώρο ενημέρωσης και στήριξης των οικογενειών, αλλά και εκπαίδευσης των μικρών παιδιών με Σύνδρομο Down.

Η γνώση και η εμπειρία όλων αυτών των χρόνων, σε συνδιασμό με τη συλλογική προσπάθεια, θα ελαφρύνει κατά πολύ το δύσκολο έργο των οικογενειών για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Στόχος μας είναι η πρώιμη παρέμβαση. Από πολύ μικρή ηλικία να ξεκινήσει σωστά η εκπαίδευση γονέων και παιδιού, ώστε μαζί να ξεπερνούν οποιοδήποτε πρόβλημα και, βάσει συγκεκριμένης μεθόδου, το κάθε παιδί να έχει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη.

Άμεση προτεραιότητά μας αποτελεί η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου για την απόκτηση ενός κατάλληλου χώρου στο οποίο θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει το πρώτο, στην Ελλάδα, Κέντρο Πρώιμης (0 - 5 ετών) Αξιολόγησης, Παρέμβασης αλλά και Έρευνας για Παιδιά με Σύνδρομο Down, καθώς είναι τοις πάσι γνωστή, πλέον, η αναγκαιότητα της Πρώιμης Παρέμβασης στα Παιδιά αυτά και απολύτως συναρτημένη με την αυτονομία τους, την ένταξή τους στο εκπαιδευτικό / κοινωνικό / επαγγελματικό περιβάλλον και την συμμετοχή τους σε παραγωγικές διαδικασίες.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνεισφέρετε, με οποιονδήποτε τρόπο, στην εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού μας, θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Είμαστε έτοιμοι να μετατρέψουμε το Σύλλογό μας σε μια ενεργή μονάδα υποστήριξης – εκπαίδευσης γονέων και παιδιών για τα πρώτα χρόνια της ζωής τους έως τη στιγμή που θα μπορούν να παρακολουθήσουν το κανονικό σχολείο.

Η πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας έχουν στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση με νέο θεσμικό πλαίσιο στα κανονικά Δημοτικά και Γυμνάσια όπου ήδη τα παιδιά μας φοιτούν και σημειώνουν σπουδαία πρόοδο.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα προγράμματα τα οποία προετοιμάζουμε και η υλοποίησή τους αποτελεί στόχο μας.

Ηλιαχτίδα

Διαδόχου Παύλου 17, 15452 Ψυχικό Αθήνα
Τηλ.210 6713949
Fax.210 6743033
e-mail: info@iliaktida.gr

Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας αν επιθυμείτε να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες ή τα νέα μας

Αναζήτηση

Αναζητήστε ανάμεσα στα κείμενα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας