Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008 (Παγκόσμια ημέρα Συνδρόμου Down) η ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Σύλλογό μας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με θέμα "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ: Το σήμερα και το αύριο στην Ελληνική κοινωνία", με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Δήμου Αθηναίων.


Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ΥΠΕΠΘ κ Χαράλαμπος Παπαϊωάννου, η βουλευτής και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κα Άννα Διαμαντοπούλου, ο Πατέρας Αντώνιος Καλλιγέρης ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Αντιδήμαρχος κα Κανελλόπουλου Αντωνία ως εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων.


Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία του Συλλόγου μας. Γονείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, φορείς και εκπρόσωποι πολλών άλλων συλλόγων και οργανισμών ατόμων με ειδικές ανάγκες, δημοσιογράφοι, ανάδοχοι παιδιών με σύνδρομο Ντάουν αλλά και πολίτες κινούμενοι από προσωπική ευαισθησία προσήλθαν στην Ημερίδα. Ο αριθμός των εγγραφών ξεπέρασε τις 450, ενώ εκτιμάται ότι τα άτομα που παραβρεθήκαν εκείνη την ημέρα ήταν πάνω από 500.


Το γεγονός αυτό απέδειξε την σπουδαιότητα του θέματος, την βαρύτητα που έχει αλλά και την ύπαρξη ικανού κοινωνικού χώρου για την δημιουργία αντίστοιχων δράσεων. Όλοι οι ομιλητές της Ημερίδας χωρίς να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για τη διοργάνωση και τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, κατάφεραν να προσεγγίσουν το θέμα της Ημερίδας εύστοχα δίνοντας πληροφορίες αλλά και γνώσεις που αφορούν στη ζωή των ατόμων με Σύνδρομο Ντάουν, τη πρώιμη παρέμβαση, την εκπαίδευση, τη διαχείριση συμπεριφοράς, τη ψυχολογική στήριξη, τη σεξουαλικότητα, τη κοινωνική ένταξη και την επαγγελματική αποκατάσταση.


Ευχαριστώντας θερμά τους εισηγητές, τα μέλη του Συλλόγου μας αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στην Ημερίδα, δίνουμε την υπόσχεση να εργαστούμε ακόμα με μεγαλύτερο ζήλο για την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων των ατόμων με σύνδρομο Ντάουν και την ισότιμη ενταξή τους στην Eλληνική κοινωνία. Όλη η Ημερίδα, σε λίγο καιρό, θα κυκλοφορήσει σε DVD μιας και η ζήτηση είναι μεγάλη, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καλύτερης ανάλυσης και μελέτης των εισηγήσεων από κάθε ενδιαφερόμενο.


                                                                 Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

                                                                 Ιόλη Αντωνοπούλου

Ηλιαχτίδα

Διαδόχου Παύλου 17, 15452 Ψυχικό Αθήνα
Τηλ.210 6713949
Fax.210 6743033
e-mail: info@iliaktida.gr

Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας αν επιθυμείτε να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες ή τα νέα μας

Αναζήτηση

Αναζητήστε ανάμεσα στα κείμενα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας