Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα την 21η Μαρτίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, ημέρα Σάββατο, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου Αττικής. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους γονείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, φορείς και εκπρόσωποι πολλών άλλων συλλόγων και οργανισμών ατόμων με ειδικές ανάγκες, δημοσιογράφοι, ανάδοχοι παιδιών με Σύνδρομο Ντάουν αλλά και πολίτες κινούμενοι από προσωπική ευαισθησία προσήλθαν στην Ημερίδα με τον αριθμό των εγγραφών να ξεπερνάει τις 250.

Χαιρέτησαν ο κ. Γ. Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, η κα. Μάνου εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής κ. Νίκος Γιαννής Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και εκδότης του περιοδικού Ευρωπαϊκή Έκφραση. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έστειλε γραπτό μήνυμα λόγω απουσίας του Υπουργού. Να σημειώσουμε ότι ήταν πολύτιμη η βοήθεια της κας Κ. Σεβαστή εκ μέρους του Δημοτικού Πολυϊατρείου και του εθελοντή Αμαρουσίου κ. Β. Καραμέτου.

Παρευρέθηκαν και οι κύριοι Α. Παρτσινέβελος Πρόεδρος Οργανισμού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ποιότητας Ζωής και Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου, και κ. Στεφ. Τσιπουράκης Πρόεδρος Αναπτυξιακής Δήμου Αμαρουσίου. Στο τέλος της Ημερίδας έπαιξαν μουσική ο κ. Ζαχαρίας Τσιχλας στο πιάνο, η κ. Τίνα Ψαλίδα στο βιολί και τραγούδησε η κ. Ειρήνη Ζώη. Όλη η μουσική εκδήλωση οργανώθηκε από τον κ. Γιώργη Λαιμό ο οποίος έχει επίσης ετοιμάσει ένα CD με δικά του τραγούδια με τίτλο ECHOES, του οποίου τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Σύλλογο μας.

Η Ημερίδα έλαβε χώρα σε δύο αίθουσες όπου έγιναν οι ομάδες/εργαστήρια. Οι ομιλήτριες Julie Hughes από την ομάδα της Sue Buckley Downsed μίλησε πάνω στο θέμα της πρώιμης παρέμβασης στο λόγο, ανάγνωση, μαθηματικά, μνήμη κλπ με πολύ οπτικό υλικό και πραγματικές περιπτώσεις σε DVD, παιδιών που έχουν τελικά ενταχθεί σε γενικά σχολεία. Έγινε και επίδειξη τρόπων χρήσης του υλικού των μαθηματικών Numicon και η Δρ.Κατίγκω Χατζηπατέρα-Γιαννούλη μίλησε για τη διαχείριση συναισθημάτων και συμπεριφορών των ατόμων με Σύνδρομο Down και του περιβάλλοντός τους (οικογενειακό και σχολικό) και δημιούργησε ομάδες όπου η κάθε μια μελέτησε μια συγκεκριμένη περίπτωση συμπεριφοράς, η οποία συζητήθηκε και προτάθηκαν τρόποι παρέμβασης.

Ηλιαχτίδα

Διαδόχου Παύλου 17, 15452 Ψυχικό Αθήνα
Τηλ.210 6713949
Fax.210 6743033
e-mail: info@iliaktida.gr

Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας αν επιθυμείτε να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες ή τα νέα μας

Αναζήτηση

Αναζητήστε ανάμεσα στα κείμενα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας