Θεατρική Παράσταση "Πρωινό Αστρο"


"Πρωινό Άστρο" του Γιάννη Ρίτσου


Στις 30 Μαρτίου 2012, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down, υπό την αιγίδα της Ηλιαχτίδας δόθηκε η θεατρική παράσταση το Πρωινό Άστρο του Γιάννη Ρίτσου, από το Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής «ΙΡΙΣ» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παύλου Μελά, της Θεσσαλονίκης, στο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη.
Έγιναν δύο παραστάσεις, μία το πρωί και μία το βράδυ. Το πρωί την παρακολούθησαν τα παιδιά του Γυμνασίου της Σχολής Μωραΐτη και το βράδυ ήταν ελεύθερη είσοδος για το κοινό. Η πρωινή παράσταση έγινε στις έντεκα το πρωί κατά την διάρκεια ενός μεγάλου διαλείμματος του σχολείου. Η επιτυχία του έργου ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, δεν περιμέναμε ότι η παράσταση θα είχε τόση μεγάλη απήχηση στους νεαρούς μαθητές. Όταν άρχισε το έργο η ησυχία μέσα στο θέατρο ήταν απόλυτη, η προσήλωση των παιδιών στα τεκταινόμενα επί σκηνής, απρόσμενη. Όταν τελείωσε το έργο όλο το θέατρο σείστηκε από χειροκροτήματα. Πολλά παιδιά μαζεύτηκαν γύρω από τη σκηνή και ήθελαν να γνωρίσουν τους ξεχωριστούς ηθοποιούς, να τους μιλήσουν να τους αγκαλιάσουν να τους φιλήσουν. Μας είπαν με απλό και εγκάρδιο ύφος ότι τους άρεσε και τους συγκίνησε το έργο πάρα πολύ και ότι θα ήθελαν να γίνουν εθελοντές σε μια ανάλογη θεατρική ομάδα. Η χαρά των εθελοντών, των ξεχωριστών ηθοποιών και όλων των παραγόντων της παράστασης ήταν μεγάλη. Το μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε στο κοινό και περισσότερο στους νέους ανθρώπους ήταν.. ‘Τι μεγάλη ευλογία θα ήταν για όλο τον πλανήτη μας να συνυπάρχουμε, να συμπορευόμαστε και όπου είναι δυνατόν να συνεργαζόμαστε με όλους τους ανθρώπους που συναντάμε, σε όποια κατάσταση και σε όποιο βαθμό εξέλιξης κι αν βρίσκονται’. Με μεγάλη χαρά συνειδητοποιήσαμε ότι το μήνυμα αυτό προς τους νέους πήρε σάρκα και οστά και έγινε πραγματικότητα την ίδια εκείνη στιγμή.
Η βραδινή παράσταση ξεκίνησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από την ομάδα-λόγω και της πρωινής επιτυχίας- και παρ’ όλο που υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα ήχου αυτό δεν επηρέασε τους ηθοποιούς που έπαιξαν πολύ ωραία και πέρασαν το μήνυμα στο κοινό το οποίο εντυπωσιάστηκε εκτός των άλλων και από την απόδοση τους.
Η Ηλιαχτίδα με τη φετινή της εκδήλωση για τη Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, πέτυχε μέσα από το θεατρικό έργο «Πρωινό Άστρο» του Γιάννη Ρίτσου, να δώσει εμμέσως ένα μήνυμα. Το μήνυμα της Αγάπης και της Αποδοχής από όλους προς όλους.

Ηλιαχτίδα

Διαδόχου Παύλου 17, 15452 Ψυχικό Αθήνα
Τηλ.210 6713949
Fax.210 6743033
e-mail: info@iliaktida.gr

Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας αν επιθυμείτε να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες ή τα νέα μας

Αναζήτηση

Αναζητήστε ανάμεσα στα κείμενα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας