Πρόγραμμα "Νεαροί Αθλητές" Special Olympics

Πρόγραμμα "Νεαροί Αθλητές" των Special Olympics

Η Ηλιαχτίδα συνιστά με ενθουσιασμό στους γονείς να ακολουθήσουν τα παιδιά τους, ηλικίας από 2 έως 7, το πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές των Special Olympics

Τα Special Olympics Hellas είναι ένας αθλητικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικός που στόχο έχει να προσφέρει ευκαιρίες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες σε άτομα με διανοητική αναπηρία.
Από πέρυσι τα Special Olympics Hellas, με τη βοήθεια του επίσημου υποστηρικτή, της εταιρείας «Mattel», ξεκίνησαν και το πρόγραμμα «Νεαροί Αθλητές» - «Young
Athletes».
Το πρόγραμμα «Νεαροί Αθλητές» είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά με διανοητική αναπηρία, ηλικίας 2 έως 7 ετών, με σκοπό να εισάγει στον κόσμο του αθλητισμού και να τα προετοιμάσει για την είσοδό τους στα Special Olympics, μέχρι τη στιγμή της ένταξης τους στα επίσημα αθλήματα του Κινήματος, στην ηλικία των 8 ετών. Τα πρόγραμμα επικεντρώνεται στα σημεία, τα οποία είναι κρίσιμα για τη γνωστική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν και βελτιώνουν βασικές δεξιότητες όπως: Περπάτημα & τρέξιμο, Ισορροπία & άλματα, πιάσιμο &υποδοχή ,ρίψη, χτύπημα, λάκτισμα και ανεπτυγμένες δεξιότητες. Είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα, που μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες εκπαιδευτικές διαδικασίες. Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζεται ακόμη και από τους γονείς νεαρών αθλητών . Είναι απαραίτητη και ιδιαιτέρως χρήσιμη η ενεργή παρουσία ενός μέλους της οικογένειας κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 50 αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 2 – 7 ετών οι οποίοι προπονήθηκαν  8 μήνες σε τρία διαφορετικά προπονητικά κέντρα της Αττικής, με εθελοντές προπονητές των Special Olympics Hellas. Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν η συμμετοχή μας στους Παγκόσμιους Αγώνες- ΑΘΗΝΑ 2011, με μια επίδειξη που έλαβε χώρα στις 2 Ιουλίου 2011 στο Ελληνικό.
Τα Special Olympics Hellas θα συνεχίσουνε αυτή την προσπάθεια και φέτος με  σκοπό να δώσουν ευκαιρίες για συμμετοχή σε προπόνηση και αγώνες σε ακόμα περισσότερους αθλητές και αθλήτριες. 
Για το αθλητικό έτος 2011 – 2012 το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται σε 4 προπονητικά κέντρα (ΚΗΦΙΣΙΑ-ΦΑΛΗΡΟ-ΙΛΙΟΝ-ΒΟΥΛΑ), 1 φορά την εβδομάδα, για μία ώρα, με προπονήτρια – τη των Special Olympics Hellas και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από μεριάς σας!
Κηφισιά: Αθλητικό κέντρο «Ζηρίνειο» Σάββατο 10.00-11.00
Φάληρο: Κλειστό Γυμναστήριο Tae Kwon Do Σάββατο 09.30 – 10.30
Ίλιον: Κέντρο Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» Δευτέρα 16.15-17.15
Βούλα: ΚΑΑΠ Βούλας Σάββατο 10.00-11.00
Σε περίπτωση που θέλετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα,  παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210.6068955 και 210.6068956 ή στο natalia.andrianopoulou@specialolympicshellas.gr (Ναταλία Ανδριανοπούλου) προκειμένου να συζητήσουμε όλες τις απορίες σας και να σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα Special Olympics. 
Εάν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο στις ακόλουθες διευθύνσεις μπορείτε να δείτε βιντεοσκοπημένο υλικό από τις διάφορες εκδηλώσεις των Νεαρών Αθλητών μας.
http://www.youtube.com/watch?v=qUDCNCRkj8U – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Α’ ΜΕΡΟΣ
http://www.youtube.com/watch?v=C6D-07Xj9Yg&feature=related – Β΄ΜΕΡΟΣ
http://www.youtube.com/watch?v=sV-1HTyAk_o&feature=results_main&playnext=1&list=PLEC2FB13C60295ED5 -1Η
ΕΠΙΔΕΙΞΗ (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)
http://www.youtube.com/watch?v=MzvnB51h9WQ&feature=related – 2Η
ΕΠΙΔΕΙΞΗ (ΠΑΣΧΑ)Ηλιαχτίδα

Διαδόχου Παύλου 17, 15452 Ψυχικό Αθήνα
Τηλ.210 6713949
Fax.210 6743033
e-mail: info@iliaktida.gr

Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας αν επιθυμείτε να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες ή τα νέα μας

Αναζήτηση

Αναζητήστε ανάμεσα στα κείμενα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας