Υποχρεωτική γίνεται πλέον η εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες

Υποχρεωτική γίνεται πλέον η εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Ο υπουργός Ευρ.Στυλιανίοδης εξήγγειλε την κατασκευή 56 σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων μέχρι το 2012.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη θέσπιση ισότιμων επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους μαθητές που αποφοιτούν από σχολεία ειδικών αναγκών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης, την αναδιοργάνωση των μονάδων διάγνωσης των περιπτώσεων αυτών, τα σημερινά ΚΔΑΥ, τα οποία ονομάζονται Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ), ώστε να σταματήσει η σημερινή ταλαιπωρία μηνών για μία διάγνωση.

Οι γονείς θα συμμετέχουν στην πρόταση που θα κάνουν τα ΚΕΔΔΥ για την εκπαίδευση των παιδιών τους λέγοντας τη γνώμη τους.

Οι μαθητές με ειδικές ανάγκες θα σπουδάζουν ανάλογα με τη βαρύτητα της κάθε περίπτωσης, είτε στα κανονικά σχολεία με συνεκπαίδευση είτε σε ειδικά τμήματα, είτε στα ειδικά σχολεία.

Στο εξής θα υπάρχουν νηπιαγωγοί ειδικευμένοι στα παιδιά με προβλήματα όρασης, ακοής, νοητικής στέρησης κ.λπ.

Τέλος, τα παιδιά ιδιαίτερης ευφυΐας θα εντοπίζονται έγκαιρα από ειδικούς εκπαιδευτικούς και κατόπιν θα μελετώνται τρόποι ώστε να αναπτυχθούν περισσότερο τα ταλέντα τους.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=887746&lngDtrID=244

Ηλιαχτίδα

Διαδόχου Παύλου 17, 15452 Ψυχικό Αθήνα
Τηλ.210 6713949
Fax.210 6743033
e-mail: info@iliaktida.gr

Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας αν επιθυμείτε να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες ή τα νέα μας

Αναζήτηση

Αναζητήστε ανάμεσα στα κείμενα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας